Search
Close this search box.

KINcast

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

Hieronder vind je alle nieuwsberichten. Ook de KIN Cast-berichten van de zomer van ’23 zijn nog terug te luisteren.

 

 
Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in de laatste editie van de KIN-cast: een mondiale klimaatwet. ...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 29 van de KIN-cast: begint een beter milieu bij jezelf?

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 28 van de KIN-cast: SeoO2

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 27 van de KIN-cast: Blijven groeien kan niet.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 26 van de KIN-cast: Hoe krijg je meer steun voor windmolens?

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 25 van de KIN-cast: een opmerkelijke mogelijkheid voor CO2-opslag: vulkanen.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 24 van de KIN-cast: de vraag of elektrisch rijden een goed plan is.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 23 van de KIN-cast: beter dan tien jaar geleden.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 22 van de KIN-cast aandacht voor schonere industrie.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 21 van de KIN-cast aandacht voor een burgerinitiatief zonnepanelen en handig gebruik maken van de energievoorraad.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 20 van de KIN-cast: ambtenaren sturen brandbrief over ‘grote zorgen klimaataanpak’.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 19 van de KIN-cast: economische schade aan een ander land.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 18 van de KIN-cast: extreme hitte.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 17 van de KIN-cast: vliegende robots in tropisch regenwoud.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 16 van de KIN-cast: insecten eten of een sojaburger, wat is beter voor het klimaat?

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 15 van de KINcast: het dilemma over het opgraven van mangaanknollen.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 14 van de KINcast: Oceaan blijkt belangrijkste buffer voor CO2.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 13 van de KINcast: opnieuw bevriezen Noordpoolgebied.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 12 van de KINcast: over klimaatgeletterdheid

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 11 van de KINcast: de kwetsbaarheid van onze Caribische provincies.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 10 van de KIN-cast: economische argumenten voor klimaatactie.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 9 van de KIN-cast: waarom er meer onderzoek nodig is naar planetary health.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 8 van de KIN-cast: de toekomst van vlieg- en treinreizen.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 7 kijken we naar de systeemgrenzen voor een rechtvaardige wereld.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 6 zonnepanelen op het water. Meer weten?

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 5 van de KIN-cast: de consument wíl wel veranderen.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag editie 4 van de KIN-cast: over rechtvaardigheid in het klimaatbeleid.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomermaand een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 3 van de KIN-cast gaan we het hebben over hoop.

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 2 van de KIN-cast: de ambitieuze plannen van de Rijksoverheid. Meer weten?

...

Het KIN verbindt onderzoek en de maatschappij. Deze zomer een greep uit wat er zoal gebeurt op klimaatgebied. Kennis verbindt. Vandaag in editie 1 van de KIN-cast: klimaat centraal op fotofestival. 

...

Van initiatieven voor het opnieuw aanvriezen van zee-ijs tot aandacht voor het klimaat op een groot fotofestival en de nieuwste inzichten over klimaatrechtvaardigheid. Vanaf 24 juli deelt de bekende weerman Reinier van den Berg in de gloednieuwe ‘KINcast’ zes weken lang dagelijks een kort bericht over bijzonder onderzoek, feiten en weetjes over het klimaat. Met […]

...