Maak kennis met de PhD-kandidaten van het THRIVE Purpose Accelerator programma

Op 8 mei ging het THRIVE Purpose Accelerator-programma van start, een initiatief dat speciaal is ontworpen om PhD-kandidaten te ondersteunen in het toepassen van hun kennis op maatschappelijke missies van het KIN. In deze samenwerking met THRIVE Institute wordt het onderzoek uitgevoerd door zeven getalenteerde PhD-kandidaten, ook wel ‘knowledge brokers’ genoemd. Deze zomer hebben we ze op ons LinkedIn-kanaal stuk voor stuk voorgesteld. In deze blog zetten we alle voorstelposts onder elkaar.

Jane Pauline Ramirez is PhD-kandidaat aan de TU Delft. Jane is gespecialiseerd in bionics/biologie-geïnspireerde techniek en robotica en kunstmatige intelligentie, met toepassingen in milieubeheer, sociale diensten en internationale ontwikkeling. Jane heeft zeer specifieke en waardevolle kennis op het gebied van biologisch geïnspireerde robotica. Zij zet dit graag in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor milieubeheer en maatschappelijke uitdagingen. Haar werk aan de TU Delft en haar eerdere opleidingen en onderzoek in Italië, Zwitserland en Japan maken haar een waardevolle toevoeging aan het THRIVE-programma.

Jane’s motivatie voor deelname aan het programma komt voort uit haar persoonlijke ervaringen met natuurrampen en haar vastberadenheid om positieve verandering te realiseren. Ze kijkt ernaar uit om met inspirerende mensen samen te werken en impact te maken op lange termijn.

Onderzoeker Daniela Garcia-Caro Briceno voelt zich helemaal thuis in de wereld van agro-ecologie, EU-voedselwetgeving en duurzaamheidstransities. Daniela kwam bij ons terecht na haar deelname aan het PhD Career Swifters Programma van Thrive aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit programma hielp haar ontdekken welke maatschappelijke impact ze wil maken na haar promotie. Haar passie om een brug te slaan tussen duurzame voedselsystemen, wetenschap en beleid maakte haar keuze voor het Purpose Accelerator Programma een no-brainer. Met een MSc in Sustainable Development van de Uppsala Universiteit en een gespecialiseerde master in Agroecologie, Voedselsoevereiniteit, Stedelijke Ecologie en Plattelandsontwikkeling van de Universidad de La Laguna, heeft Daniela een indrukwekkende academische achtergrond. Momenteel werkt ze als PhD-onderzoeker bij het Initiative on the Dynamics of Inclusive Prosperity aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze de rol van wetgeving in agro-ecologische transities onderzoekt.

Daniela brengt een schat aan kennis en ervaring mee in interdisciplinair werk, waarbij ze informatie tussen verschillende actoren en velden vertaalt. Haar expertise omvat systeemtheorieën, transitie-wetenschappen en duurzaamheid-discours. Daarnaast is ze ook actief betrokken bij lokale gemeenschapsprojecten, zoals de voedselcoöperatie Biobulkbende, waar ze als werkgroepcoördinator werkt. Ze kijkt enorm uit naar haar deelname aan het programma. Ze hoopt hier te leren hoe ze haar ideeën en kennis effectief kan delen met andere change agents en de bredere samenleving. Haar doel? Bijdragen aan positieve maatschappelijke veranderingen door middel van effectieve communicatie en samenwerking.

Ugochukwu Orji zet AI en datascience in om klimaatverandering aan te pakken. Hij ontdekte ons programma via Tilburg University TSHD. Zijn promotieonderzoek richt zich op AI en datascience voor energievoorspelling en duurzame energie. Samenwerking met het Dutch Climate Research Initiative (KIN) biedt hem de kans om zijn kennis verder te verdiepen. Met een achtergrond in informatica en datascience en ervaring als energieanalist bij een energieverdeelbedrijf, brengt Ugochukwu waardevolle kennis mee op het gebied van energievoorspelling en hernieuwbare energie.

Hij verwacht dat het programma zijn vaardigheden als kennisbroker zal versterken—complexe wetenschappelijke inzichten omzetten in bruikbare informatie voor beleidsmakers en de gemeenschap. Ook wil hij leren hoe hij de publieke discussie over klimaatverandering beter kan beïnvloeden, vooral in de energiesector. Ugochukwu kijkt ernaar uit om samen te werken met gelijkgestemde individuen en experts. Hij hoopt zijn communicatievaardigheden en beleidsinzicht te verbeteren, zodat hij effectiever kan bijdragen aan klimaatinitiatieven.

Maksim Sitniko is een gepassioneerde onderzoeker die zijn kennis in organisatie- en managementstudies inzet om klimaatverandering aan te pakken. Maksim kwam bij ons programma vanwege de focus op de impact van onderzoek in zijn vakgebied. Zijn promotieonderzoek kijkt naar de dynamiek van tijd binnen interorganisationele relaties, met een speciale focus op het handelsgedrag van bedrijven in het EU Emission Trading System. Hoewel zijn werk veel praktische potentie heeft, vond hij het lastig om empirische bevindingen om te zetten in praktische toepassingen. Daarom sloot hij zich aan bij het Thrive Institute en het Purpose Accelerator Programma, waar hij deze uitdaging kan aangaan en actief betrokken kan zijn bij maatschappelijke kwesties, vooral klimaatverandering. Maksim’s academische reis begon aan Tilburg University, waar hij een BSc in Global Management of Social Issues behaalde. Vervolgens deed hij een Research Master in Social and Behavioral Sciences, gespecialiseerd in Organization Studies. Nu is hij PhD-kandidaat en junior docent.

Hij verwacht dat het programma hem een holistische groei-ervaring biedt, met focus op interdisciplinaire samenwerking, beleidsvorming en het verbeteren van zijn vaardigheden als kennisbroker. Maksim kijkt ernaar uit om zijn onderzoeksbevindingen om te zetten in bruikbare inzichten voor beleidsmakers en de samenleving, en zijn netwerk te verbreden buiten de academische wereld. Hij wil samenwerken met gelijkgestemde individuen en uit zijn comfortzone stappen. Hij streeft naar impactvolle resultaten die bijdragen aan de missie van KIN en de transitie naar een klimaatneutrale wereld.

Martha Kosters is een enthousiaste onderzoeker met een liefde voor geowetenschappen en duurzaamheid. Martha kwam bij ons terecht dankzij een e-mail van het PhD-netwerk Utrecht (PrOUt), waar ze zelf in het bestuur zit. Ondanks de strakke deadline, was ze zo enthousiast over het programma dat ze binnen een paar uur een motivatiebrief schreef. Met een bachelor en master in Aardwetenschappen (UU), een minor in Bèta Wetenschapscommunicatie (VU Amsterdam), en ervaring in duurzame consultancy en als medeoprichter van Fungi Factory, heeft Martha een indrukwekkende achtergrond. Haar promotieonderzoek gaat over het ontwikkelen van een nieuwe methode voor paleomagnetisme, wat veel pionieren, experimenteren en samenwerken vraagt. Dankzij haar kennis in geowetenschappen kan Martha beoordelen of internationale initiatieven geschikt zijn voor Nederland. Daarnaast heeft ze, door haar opvoeding en eigen projecten, veel geleerd over duurzaam leven. Haar zorgen over de toekomst van onze planeet drijven haar om continu informatie te zoeken over klimaatverandering en de impact ervan op Nederland.

Martha hoopt veel te leren over de ingewikkeldheden van het uitvoeren van klimaatadaptatie- en mitigatiestrategieën. Ze wil uit het programma komen met een optimistischer kijk op een klimaatbestendige toekomst voor Nederland en een beter begrip van de politieke en praktische uitdagingen op lange termijn. Wat Martha het meest verwacht, is de samenwerking met mensen uit verschillende disciplines aan complexe problemen. Ze kijkt uit naar het leren van anderen en samen werken aan oplossingen voor een duurzame toekomst.

Rianna Anwar Sani is onderzoeker met een achtergrond in diergeneeskunde en antimicrobiële resistentie. Rianna ontdekte het programma via het PhD-netwerk Utrecht (PROUT) en schreef op de dag van de deadline nog snel een motivatiebrief. Sinds haar afstuderen als dierenarts in 2021 heeft Rianna gewerkt als klinisch dierenarts voor huisdieren in Rotterdam. Al na zes maanden startte ze met een promotieonderzoek over het verminderen van antimicrobieel gebruik en resistentie op pluimveebedrijven in Indonesië. Haar Indonesische achtergrond en interesse in het “One Health”-concept maakten dit een logische keuze. Tijdens haar PhD voltooide Rianna ook een master in epidemiologie en een cursus in kwalitatieve mixed method studies.

Door haar werk als dierenarts heeft Rianna geleerd ingewikkelde medische informatie simpel uit te leggen aan huisdiereigenaren. Tijdens haar PhD leerde ze problemen van meerdere kanten te bekijken en rekening te houden met vooroordelen. Haar ervaring met verschillende belanghebbenden, zoals overheidsfunctionarissen, NGO’s, farmaceutische bedrijven en boeren, heeft haar bewust gemaakt van culturele verschillen en hoe hiermee om te gaan. Rianna hoopt dat het programma haar uitdaagt en dat ze veel kan leren van haar mededeelnemers. Ze wil bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving door haar werk voor het Klimaatinstituut Nederland in de komende vijf maanden. Wat verwacht Rianna het meest? Inspirerende mensen ontmoeten en ideeën uitwisselen!

Tot slot: Ravi Ramesh, een enthousiaste onderzoeker met een passie voor werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Ravi ontdekte ons programma via LinkedIn en was meteen verkocht. De missie van THRIVE sluit naadloos aan bij zijn droom om bij te dragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Ravi werkt momenteel aan zijn PhD in Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Zijn academische reis begon met een bachelor in Werktuigbouwkunde in India, gevolgd door een master in Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Door zijn uitgebreide kennis wil hij klimaatproblemen aanpakken. In Nederland heeft Ravi veel ervaring opgedaan als kennisbroker, waarbij hij informatie deelde over huisvesting, universiteitsregels en overheidsvoorschriften met zijn medestudenten. Deze ervaring, gecombineerd met zijn wetenschappelijke achtergrond, maakt hem een waardevolle aanwinst voor het THRIVE-programma.

Ravi hoopt via het programma aan echte klimaatkwesties en beleidsvorming te werken. Hij ziet THRIVE als het ideale platform om zijn enthousiasme voor weerspatronen en vloeistofdynamica in te zetten. Hij kan niet wachten om zijn kennis in praktijk te brengen en verder te bouwen aan zijn expertise in beleidsvorming. Wat verwacht Ravi het meest? Samenwerken met mensen uit diverse vakgebieden. Hij heeft al kennisgemaakt met deelnemers uit de economie, rechten en gezondheidszorg en kijkt ernaar uit om samen te werken aan oplossingen voor complexe klimaatproblemen.

De start van het THRIVE Purpose Accelerator-programma markeert het begin van een inspirerende reis voor deze zeven PhD-kandidaten die hun wetenschappelijke kennis willen vertalen naar concrete maatschappelijke impact. Met hun uiteenlopende expertise – van robotica tot agro-ecologie – en gedeelde vastberadenheid om klimaatuitdagingen aan te pakken, vormen zij een krachtig netwerk. Gedreven door hun gedeelde doel, werken deze ‘knowledge brokers’ aan een duurzamere samenleving voor de lange termijn.

Wil je meer weten over het THRIVE-programma? Bekijk meer informatie op onze website via de knop hieronder!