KINcast: klimaat verdient elke dag aandacht

Van initiatieven voor het opnieuw aanvriezen van zee-ijs tot aandacht voor het klimaat op een groot fotofestival en de nieuwste inzichten over klimaatrechtvaardigheid. Vanaf 24 juli deelt de bekende weerman Reinier van den Berg in de gloednieuwe ‘KINcast’ zes weken lang dagelijks een kort bericht over bijzonder onderzoek, feiten en weetjes over het klimaat.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Reinier van den Berg / fotografie Martien Versteegh
Reinier van den Berg spreekt de KINcast in.

Met deze KINcast willen wij laten zien welke belangrijke en mooie initiatieven er zijn als het gaat om klimaat en klimaatverandering. Er wordt veel belangrijk onderzoek gedaan, maar dat bereikt lang niet altijd de praktijk. Het KIN wil op een andere, nieuwe manier samenwerking zoeken over disciplinaire grenzen heen, binnen én buiten de wetenschap. “Samen werken we aan projecten die het meest urgent zijn om klimaatverandering tegen te gaan en de wereld waar nodig aan te passen aan de veranderingen die we nu al merken”, zegt Gerard van der Steenhoven, voormalig directeur van het KNMI, nu onder meer voorzitter van het KIN.

Onderdeel van het KIN is het KIN Pact, een platform om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. Van der Steenhoven: “We dragen met kennis bij aan een klimaatbestendige wereld. Kennis verbindt. Daarom delen we de komende tijd graag berichten over belangwekkend onderzoek, maatschappelijke initiatieven en interessante weetjes. Zaken die ons opvallen en die laten zien welke mooie initiatieven er zijn. Dat is hard nodig en dat stemt hoopvol. We zijn blij dat we Reinier bereid hebben gevonden deze berichten in te spreken. Hij weet waar hij het over heeft en hij heeft hart voor de zaak. Net als iedereen die betrokken is bij het KIN.”

Abonneren op de KIN-cast kan via je favoriete podcast-app, zoals Spotify. De berichten zijn ook terug te luisteren op deze website, met daarbij linkjes naar verdiepende informatie.